Dynia Uchiki Kuri Nasiona 5g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Dynia Uchiki Kuri
Uchiki Kuri, (synonim Hokkaido), to japońska odmiana dynia charakteryzująca się jadalną skórką, wczesnym okresem dojrzewania i wyjątkowo przyjemnym smakiem przypominającym pieczone kasztany. Owoce o kształcie dużej cebuli osiągają wagę około 1,5 kg. Nadaję się do długiego przechowywania. Dzięki zwartej bezwłóknistej konsystencji świetnie nadaje się do duszenia, gotowania, sałatek, a także grillowania, a dzięki znacznym przyrostom pędów także do obsadzania płotów i altan. Jest bardzo zdrowa ze względu na wysoką zawartość prowitaminy A, wyższą niż w marchwi.
Siew IV-V nasiona położyć płasko i wcisnąć lekko w ziemie. Temp. kiełkowania15 - 25°C.
- Siew: IV-V
- Zbiór: VIII-IX
- Rozstawa: 100 x 150 cm